Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
a co to za grzyby i czy jadalne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
I dwa posezonowe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
226 Postów
Maryjka Funga
(Maryjkap)
Stały Bywalec
Te , które rosną grupowo to najprawdopodobniej maślaki sitarze. Na jednym ze zdjęć przy powiększeniu dostrzegłam kanciaste rurki. Zdjęcia trochę kiepskie, więc dlatego piszę najprawdopodobniej

Wątek maślaka sitarza już się pojawił wcześniej, więc proponuję odszukać w temacie. Porównaj czy wyglądały jak twoje. Maślaki sitarze i pstre jeszcze teraz występują w lasach / rosną tylko pod sosnami/ To grzyby z serii długodystansowców

Gratuluję zbioru borowików. W tym roku było marnie z nimi, więc tym bardziej to wyczyn o tej porze
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
264 Posty
Magg G
(magg)
Stały Bywalec
to czwarte zdjecie to wyglada moim zdaniem na bagienne kozlaki, mniej wartosciowe od rudoglowych bo sa bardziej wilgotne, ale to kozlaki (na jajecznice zawsze rewelka)
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
magg napisał:
to czwarte zdjecie to wyglada moim zdaniem na bagienne kozlaki, mniej wartosciowe od rudoglowych bo sa bardziej wilgotne, ale to kozlaki (na jajecznice zawsze rewelka)

magg zlituj się ,spójrz na nogę grzyba
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
264 Posty
Magg G
(magg)
Stały Bywalec
EVIL napisał:
magg napisał:

patrze i widze noge, ze zdjecia wyglada na to co wyglada, napisalam co mysle, zaznaczylam, ze MI to tak wyglada i to wszystko
nie czepiaj sie, przyslij swiezego grzyba poczta
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Maryjkap napisał:
Te , które rosną grupowo to najprawdopodobniej maślaki sitarze. Na jednym ze zdjęć przy powiększeniu dostrzegłam kanciaste rurki. Zdjęcia trochę kiepskie, więc dlatego piszę najprawdopodobniej

Wątek maślaka sitarza już się pojawił wcześniej, więc proponuję odszukać w temacie. Porównaj czy wyglądały jak twoje. Maślaki sitarze i pstre jeszcze teraz występują w lasach / rosną tylko pod sosnami/ To grzyby z serii długodystansowców

Gratuluję zbioru borowików. W tym roku było marnie z nimi, więc tym bardziej to wyczyn o tej porze

Dziękuję Maryjkap jesteś jak chodząca grzybiarska encyklopedia -podziwiam

Również mam świra ale wiedzy brak,więc zadowalam się podstawowymi grzybkami -dla bezpieczeństwa
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
magg napisał:
EVIL napisał:
magg napisał:

patrze i widze noge, ze zdjecia wyglada na to co wyglada, napisalam co mysle, zaznaczylam, ze MI to tak wyglada i to wszystko
nie czepiaj sie, przyslij swiezego grzyba poczta

Obżarłam się dziś grzybami jak niedźwiedź,mam miskę średnią jeszcze i tak myślę suszyć ,czy jutro zeżreć dzięki bogu ,że chyba nie tuczą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok